fbpx

A posztolás szerepe a Facebook marketingben

Miért kell posztolni? Az online marketing manapság elképzelhetetlen a Facebook marketing nélkül és a Facebook marketing elengedhetetlen szegmense a posztolás. A jól megírt és átgondolt posztok segítségünkre lehetnek a márkaépítésben és bizalomépítésben. Követőtábort építhetünk vállalkozásunk és márkánk számára valamint az értékesítést is támogathatjuk a jól összeállított és figyelemfelkeltő posztokkal. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a Facebook posztok NE a direkt értékesítésről szóljanak, csupán támogassuk az értékesítési folyamatot és ne közvetlenül az értékesítésre hegyezzük ki posztjainkat. Az ilyenfajta kommunikáció ellenszenvet válthat ki követőtáborunkból. Ajánlott legalább heti 2 alkalommal posztolni oldalunkon követőink számára.

Fontos megemlíteni, hogy ha egy adott kampányt szeretnél megtámogatni, akkor a kampány időszakában a posztjaid 75%-a a kampányodról szóljanak, de ne közvetlen, direkt értékesítés. Ezzel a Facebook marketing tevékenységgel erősítve és támogatva a kampányod sikerességét. A figyelemfelhívásnak ilyenkor koncentráltnak kell lennie. A követőbázis figyelmét az ilyen időszakba nem szabad megosztani más posztokkal.

Tehát a Facebook marketing elképzelhetetlen posztok nélkül. Na de miről is posztoljunk? Gyakorlatilag bármiről posztolhatunk, csak a lényeg, hogy maradjunk emberiek. Nyugodtan mesélhetünk a nehézségekről a kudarcokról, vagy éppen a sikerekről is. Engedjük be követőinket a vállalkozás kulisszái mögé. Nagyon fontos, hogy vállaljuk magunkat és legyen arca a márkának. Az olyan képek, amelyeken arc van, lényegesen jobban teljesítenek, mint az arc nélküli posztok.

Továbbá edukálhatjuk is követőinket, de az egyik legfigyelemfelkeltőbb témakör a humor. Facebook marketingben a humoros bejegyzések általában rendkívül jól teljesítenek és a posztok alatti kommentek is jó hangulatot tudnak kölcsönözni Facebook oldalunknak.

A Facebook marketing és a posztolás kéz a kézben jár. Legyünk figyelmesek szakítsunk rájuk időt és a várt eredmény nem fog elmaradni.

Ha nincs időd a posztokra, az ND marketing áll rendelkezésedre!
Sikeres posztolást kívánunk neked!