fbpx

Webshop marketing 1.rész

Stabil alapok nélkül nehéz lesz a webshop marketing

 

A mai kereskedelemben már-már szinte elképzelhetetlen, hogy az online piactéren ne értékesítsük termékeinket. Egyre inkább változnak a vásárlói szokások és egyre nagyobb hangsúlyt kap az online vásárlás és az online kereskedelem. Természetesen ahhoz, hogy a mi vállalkozásunk is csatlakozni tudjon az online piactérhez, elengedhetetlen egy webshop elkészítése és a webáruház marketingjének stabil alapokra fektetése.

Nagyon fontos a webshopunk felépítésénél, hogy a tetszetős design mellett gondoljunk más tényezőkre is, amelyek sikeresebbé tehetik vállalkozásunkat. A webshop marketingben rendkívül fontos tényező a weboldalunk struktúrája. Ugyanis ha átláthatatlan és nem egyértelmű a felépítése abban az esetben sok vásárlót veszíthetünk, mivel ha percekig nem találja a terméket, vagy esetleg a rendelés válik nehézkessé, egész biztosan vásárlókat fogunk veszíteni. Ezért érdemes a lehető legletisztultabb és átláthatóbb dizájnt választani.

Egy webáruház marketing tevékenységében a termék képek is kiemelt fontossággal bírnak. Törekedjünk arra, hogy többféle, jó minőségű képek legyenek feltöltve az adott termékekről. Egy rossz minőségű kép nagyban ronthatja a termék értékesítését, ugyanis bizalmatlanná válhatnak a vásárlók. Egy egyszerű példával élve, nem elég, hogy az étel finom, legalább ennyire fontos annak a külleme is. A termékek részletes leírásai is nélkülözhetetlen. A részletek ismertetése a termékspecifikációk ismertetése is bizalmat ébreszt a potenciális vásárlókban. Szánjunk a leírásokra elég időt és energiát, hogy a felhasználó megfelelő mennyiségű és minőségű tartalmat kaphasson a termékről.

A webshop marketing nélkülözhetetlen csatornái a Facebook és a Google felületei. Ez a két csatorna alkalmas a termékeink megismertetése és az eladások hatékony növelésére. Cikkünk következő részeiben ezen két csatorna hatékony használatáról is olvashattok majd egy hosszabb tájékoztatást.

Tehát, hogy a webshop marketingünk hatékony legyen mindenképp elengedhetetlen a webshopunk tudatos és alapos felépítése. Sokkal könnyebb dolgunk lesz, ha előre gondolkodtunk és minden kritériumnak megfelelünk, mintsem folyamatosan változtassuk és építgessük a weboldalunkat. Egy jó alapra hatékonyan lehet építkezni.

Következő cikkünkben megismerhetitek, hogy milyen SEO követelményeknek kell megfelelni, hogy az organikus elérések minden esetben csúcsra legyenek járatva webshopod marketingjében!